آموزش برنامه نویسی اتوکد – قسمت اول
با سلام خدمت دوستان و مهندسین گرامی ، در خدمت شما هستم با اولین جلسه آموزش برنامه نویسی اتولیسپ، قصد دارم برنامه نویسی اتوکد رو مجموعا در 4 فصل تموم کنم و هر فصل شامل 3 الی 5 قسمت خواهد بود و در هر قسمت فیلم آموزشی هم در انتهای پست قرار داده خواهد شد، البته در این دوره من دستورات و اصول برنامه نویسی اتوکد رو به شما خواهم داد و پیش زمبنه ای خواهد بود برای شروع برنامه نویسی حرفه ای شما در این راه و در پایان دوره چند برنامه حجیم و سنگین کار خواهیم کرد. اگر دوستان بعد از تمام این دوره علاقه داشته باشین به صورت حرفه ای ادامه بدن می توانم کلاس های آموزشی برنامه نویسی هم برگزار کنم.
در ابتدای آموزش باید یادآور بشم که هدف ما از برنامه نویسی چی است؟؟؟؟ دوستان هدف از برنامه نویسی اتوکد حذف دستورهای تکراری و صرفه جویی در زمان است و حتی کنترل هایی که چشمی انجام می شود با برنامه نویسی دقیق تر و با سرعت زیاد انجام شود.
اتولیسپ نشات گرفته از زبان لیسپ می باشد و به دلیل سادگی و منطق بسیار قوی این زبان، اتوکد این زبان را به عنوان زبان برنامه نویسی اصلی در محیط خودش قرار داده است.
من در قسمت های اول قصد ندارم مستقیم به محیط برنامه نویسی اتولیسپ وارد شوم ابتدا در خود command Line اتوکد دستورات را تمرین میکنیم و در آینده به محیط Visual Lisp اتوکد وارد میشویم. قبل از برنامه نویسی اتوکد شما باید با دستور command آشنا بشین، در بیشتر برنامه های اتولیسپ برنامه با command پایان می یابد یعنی هدف ما هم همین هست، یعنی یکسری از دستورات اتولیسپ را بنویسیم و آخر با command به هدفمون برسیم. شما وقتی روی ابزار Line یا Polyline کلیک میکنید و شروع به ترسیم میکنید در حقیقت اتوکد به جای شما دستور زیر را اجرا میکند :
1 |
(command "Line") |
1 |
(command "PLine") |
در اتولیسپ تمامی دستورات به ازای چند پرانتز که باز می شود به همان تعداد نیز بسته میشود. و دستورات اصلی اتوکد داخل (دابل کوتیشن) “” نوشته می شود. حتی میتوانید ادامه دستورات را نیز قرار دهید به برنامه زیر دقت کنید :
1 |
(command "zoom" "all") |
اگر دقت کرده باشید وقتی دستور zoom را در اتوکد اجرا میکنید گزینه های مختلفی بعد آن نوشته میشود مثل window که با کشیدن پنجره ای به آن قسمت zoom می کند یا گزینه object که با انتخاب کردن موضوع روی آن zoom میکند یا گزینه all که بر تمامی ترسیمات zoom میکند.
در دستور دیگر کمی command رو پیشرفته تر میکنیم، به مثال زیر توجه کنید :
1 |
(command "layer" "make" "b68.ir" "") |
اگر دستور Layer را در اتوکد اجرا کنید مشاهده میکنید که پنجره لایه ها در قسمت سمت چپ تصویر اجرا میشود و همانگونه که در فیلم مشاهده میکنید برای ساختن لایه میتوانید بر روی New Layer کلیک کنید و بعد از نوشتن اسم لایه Enter را بزنید، ما همین کارها را در دستور بالایی اجرا کردیم اول Layer را اجرا کردیم سپس با Make لایه جدیدی ساختیم و سپس اسم به آن دادیم و برای Enter هم از “” استفاده کردیم. دقت کنید که “” در دستورات لیسپ همان عملکرد Enter را دارد.
این بار همان دستور بالایی را کمی گسترش میدیم، به مثال زیر توجه کنید :
1 |
(command "layer" "make" "b68" "color" "2" "b68" "") |
در کد بالایی ما لایه ای ساختیم به اسم b68 و رنگ زرد، در اتوکد رنک ها و برخی تنظیمات با شماره ها هستند و شماره 2 رنگ زرد می باشد. نحوه تشخیص کد رنگ ها رو به خاطر اینکه مطالب ما طولانی نشود در فیلم توضیح دادم. ما در کد بالایی همان روال دستورات اتوکد را به شکل کد نوشتیم، که بعد از ساخت لایه روی لایه کلیک میکنیم سپس اسم لایه رو مشخص میکنیم و در نهایت با “” Enter میکنیم.
خب دوستان تا اینجا فکر کنم با Command نویسی اتوکد آشنا شدیم، در جلسه بعدی command نویسی پیشرفته که مختص دستورات لیسپ هست رو شروع می کنیم.
4 دیدگاه برای "آموزش اتولیسپ – قسمت اول"